Anders Törnkvist började studera juridik efter gymnasiet men insåg snart att restaurangbranschen lockade mer och avbröt sina studier. I dag är han en prisbelönt kock som arbetat i branschen i 17 år i olika länder.
Idag arbetar han primärt som platschef på Plockgruppens senaste restaurang Edenbergs mitt i Uppsala centrum. Hans roll inom Plockgruppen handlar mycket om att utveckla koncept med betoning på mat och events och han har en förkärlek för rak ärlig mat som tillagas med respekt för råvaran.
Äter helst: Anklever.
Lagar helst: Rak och ärlig mat som till exempel Risotto.
Dricker helst: Öl. Gärna ljus lager.
”Plockgruppen ska borga för kvalitet, ambition, möten och atmosfär. Det tycker jag vi har på alla våra enheter.”
För Tomas Heller har restaurangbranschen alltid varit en del av livet. Föräldrarna träffades på Stadshotellet i Uppsala och för Tomas blev det naturligt att sommarjobba på olika restauranger och senare utbilda sig till kock.
I dag driver han primärt Hotell Fyrislund och jobbar med nyetableringar och avtal i Plockgruppen. Utöver Plockgruppens krogar har han varit med att utveckla och öppna Uppsalas första sushibar (Sushibaren), Kött Kök & Bar samt Tilltugg.
Äter helst: Grillat. Sushi.
Lagar helst: Kött.
Dricker helst: Rödvin eller whiskey.
”Plockgruppen är en garant för standard och kvalitet. Det genomsyrar alla våra enheter, vår företagskultur och personal.”
Tony Thörnlund är Plockgruppens konceptutvecklare och idéspruta. Uppväxten i restaurangmiljö blev en naturlig ingång till att gå en kockutbildning.
Den gedigna utbildningen ledde honom både till juniorkocklandslaget och senare till att öppna och driva restauranger som Sushibaren, Friberghs golfrestaurang, Kött, kök och bar, Kung Krål, Tilltugg, Plock och även hotellet Hotell Fyrislund.
Äter helst: "Slowfood tillagat med kärlek och respekt utifrån råvaran."
Lagar helst: "Allt från en bra glöd på en bra grill."
Dricker helst: "Smakfulla och kraftiga rödviner."
”Plockgruppen ska vara en tydlig avsändare som borgar för kvalitet och service gentemot uppsalaborna.”
Stefan Wahlstrand är en stolt chef för Plock och som en del i Plockgruppen är han den som är bäst på barteknik och jobbar mycket med att utveckla Plockgruppens event. Med en gedigen restaurangutbildning och lång erfarenhet har han drivit barverksamheten på East West Bistro och Atlantis samt undervisat barteknik på restaurangskolan Lärlingen och Ekebyskolan.
Äter helst: "Fisk. Mamma är från Åland, där äter de mycket fisk."
Lagar helst: "Jag gillar att grilla. Och äter gärna lamm."
Dricker helst: "Ett bra glas rött vin eller en blaskig lager."
”Det är roligt att se saker växa fram och vårda det. Det vi i Plockgruppen gör, bidrar också till samhället genom att till exempel skapa jobb. Det är jag stolt över.”
Började sin karriär som 15-åring på hamburgerkedjan Clock. Idag är Mats Naesström en välmeriterad kock som har öppnat och drivit flera framgångsrika restauranger i Uppsala med omnejd.
På meritlistan finns m/s Enköping, Wermlandskällaren, East West bistro och Atlantis. Inom Plockgruppen har han öppnat Plock, Edenbergs och Biztron där han är köksmästare på den senare.
Äter helst: ”Jag är allätare. Men en lunch får gärna vara rustik med bra råvaror.”
Lagar helst: ”En bra köttbit med lite goda tillbehör.”
Dricker helst: ”Vatten”
”Alla våra restauranger passar en bred publik där man alltid kan känna sig hemma. Våra koncept och vår mat präglas av kvalitet”